Eiksund grendahus

Styre: Joar Ødegård (leiar), Ann Helen Havåg (materialforvaltar), Ellen Ødegård Løvoll (kasserar), Ina Marie Sæter (utleigeansvarleg).

17. mai i Eiksund 2019

08.00 Flaggheising og vekking

11.00 Folketoget – og felles barnetog for Haddal og Eiksund – startar ved Eiksund Grendahus. I år går vi utover i bygda!

11.30 Velkomen og «Ja, vi elsker». Barnetime for Haddal og Eiksund.
Leikar ute – litt nytt og litt gamalt.
Tradisjonelt matsal inne.

13.00 Folkefest
Tale ved Anne-Marte Eikrem Røren.
Musikkinnslag ved Endre Havåg og Ingrid Remø.
Allsong ved Ingrid Remø.
Bildekåseri ved Karl Randle.
Diktlesing ved Endre Havåg.
Bildequiz ved Morten Feiring.

Vel heim og god feiring vidare!

Julefest i Eiksund

Det vert julefest på Eiksund samlingshus sundag 27. desember kl. 17.00.

 • Vinjar Drage spelar piano.
 • Allsong.
 • Aspirantane spelar.
 • Song av Emma Warholm Myrene.
 • Bodil les juleevangeliet, borna er statistar.
 • Matykt.
 • Gang kring treet.
 • Kollekt.

Hugs også at det er fakkeltog i Eiksund nyårsaftan kl. 21.00.

IMG_7314

Loppemarknad og kulturkafé i Eiksund laurdag 25. april

_DSC7476EIKSUND SKULE
Loppemarknad kl. 12.00–15.00
Kreativ gjenbruksverkstad for born v. Monica Vermeer: Her får borna skape spennande skulpturar av gjenbruksmateriale
Auksjon

EIKSUND SAMLINGSHUS
Kulturkafé kl. 12.00–17.00
Sal av pizza, brus, kaffi og kaker
Musikk v. Knut Selvåg
Hoppeslott for borna
Tombola

Kva hender i Eiksund våren 2015?

 • Basar på samlingshuset 22. mars kl. 16.00.
 • Kult-loppis 25. april.
 • 17. mai-fest.

 

Då KORK kom på storskjerm

_DSC4725Eiksund Bygdelag, Ulstein Trekkspelklubb og Eiksund Samlingshus inviterer til festkveld for store og små 22. november.

Vi har alle friskt i minne storhendinga i vår då KORK og Ingrid var på besøk i bygda vår, og den flotte finalen: konserten­ i Hareidshallen.­

No er det endeleg tid for at NRK skal sende programma om førebuinga­ til konsert og sjølve konserten. Dette skjer i beste sendetid: laurdag 22. november kl. 19.55–21.30 og konsertopptaket kl. 23.15–23.55. I samband med dette skipar vi til ein «heilaftan» på Eiksund­ Samlingshus med NRK på storskjerm!

Dørene opnar kl. 18.30.

Ulstein Trekkspelklubb spelar opp før og mellom vising­ av TV-sendingane. Det vert sal av pizza, brus, kaffi og kaker. Vi skal ha loddsal og auksjon. Vi held ope fram til konserten er avslutta ved midnatt.

Alle er hjarteleg velkomne!

Antrekk: Eiksund-skjorte med noko attåt
… eller noko anna høveleg.

Kva hender hausten 2014?

Samlingshuset

 • Ballegove 12. oktober kl. 14.00 og utover – på huset
 • Kjøkenkonsert 12. oktober kl.18.00 og utover – på skulen
 • Halloweenfeiring for borna 01. november – på skulen
 • Årsmøte i bygdelaget 20. november – med føredrag om gamle stadnamn i bygda
 • KORK-fest 22. november – fest på huset med god mat og sendinga frå då KORK kom til bygda på storskjerm med feit lyd
 • Julegrantenning med kaffi og kaker og tombola 30. november
 • Julebord på huset 6. desember – med god julemat og musikk og svingom

Førebuinga til familiedagen

Familiedagen 22. mai vart ein stor suksess, med mykje folk og god stemning. Her kan du sjå litt bilete frå førebuingane til dagen.

Alle foto: Marie Mork Blindheim

Familiedag
torsdag 22. mai

Torsdag 22. mai er det tid for familiedag i Eiksund. Det vert mykje moro for heile familien, og NRK kjem og filmar. Hugs kontantar!

Program:
16.00: Ballegove på Eiksund samlingshus.
16.00: Mini-kult-loppis opnar på gamleskulen. Sal av t-skjorter, lokal musikk og brukte LP-ar, CD-ar og filmar (DVD og Blu-ray).
16.00: Kunstutstilling v. Monica Vermeer opnar på gamleskulen.
16.30: Strandfesten byrjar med aktivitetar for born (hesteriding, skattejakt m.m.), naustkafé og musikk frå Ulstein trekkspelklubb og Knut Selvåg.
18.30: Gratis kjøkenkonsert på gamleskulen med Volum, Bandcamp Eiksund, Überjam, Emil Olai Tødenes og Emma Warholm Myrene.

Kart

Ryddedugnad sett frå lufta

Måndag 12. mai var det stordugnad for å gjera bygda klar til både 17. mai og Kork-aktivitetane seinare denne månaden. I denne filmen frå Joar Ødegård kan du sjå nokre av dei som var i sving.

Leiarkroken

imageHei gode bygdefolk!

Det er stor aktivitet i bygda vår. Vellukka korseminar med Prots fyrste helga i februar har resultert i korøvingar, populær strikkekafe er starta opp av driftige damer og ein ungdomsklubb er i gang. Turgruppa merker råser og søker om tilskott til tiltak.

Bygdelaget har signert mellombels driftsavtale for skulebygget med kommunen. Eit eige driftsstyre for skulebygget er skipa. Annfrid Worren er leiar her. Dei organiserer drifting av bygget framover og planlegg aktivitetar. KORK kjem til bygda veka etter 17. mai. Dette vert ei storhending der vi reknar med at bygdefolket vert engasjert på ymse vis.

Kultloppis er utsett til neste år. Mange var nok budde på å levere møbler m.v. til Kultloppis i år og, men ein har konkludert med for lite kapasitet til organiserings- og planleggingsfasen i år. Så då lyt ein berre oppmode folk til å gøyme på godsakene til neste vår!

Ein har starta eit arbeid med å kartlegge tomtesituasjonen i bygda og så arbeide vidare med å ha eit visst tal tomter tilgjengeleg fortløpande. Her er starta eit arbeid med å få til ein god leikeplass i bygda vår.

17. mai-komiteen er i full sving. Husstyret melder om at årsmøtet deira vert i byrjinga av maj og tradisjonell ballegove i september/oktober. Saniteten skal nok ha basar til hausten. Litt usikkert enda om jonsokgraut på huset, men vi satsar i alle fall på tradisjonell jonsokfeiring på stranda med stort bål og grilling og litt andre aktivitetar, og vi reknar med like stor oppslutnad som tidlegare år … og knallfint midtsommarvêr, sjølvsagt! Småbåtlaget har akkurat sendt ut info om 23 nye båtplassar til bygdefolket. Dei er i forhandlingar med kommunen om leigeavtale.

Alt i alt skjer det mykje positivt i bygda vår, og meir er i vente. Mitt klare inntrykk er at bygdefolket er på lag – og at alle er innstilte på å drage bygdelivslasset i lag framover!
Om eg i farta har gløymt noko her no, så ber eg om orsaking for det. Her skjer så mykje at det er vanskeleg å hugse alt! … og kom gjerne med supplering/justering/innspel!

Helsing Morten Feiring – leiar Eiksund Bygdelag – tlf. 909 76 354